Ritalin aangeboden uit nieuwegein

Transitievergoeding/opvolgend werkgeverschap na overstap naar andere werkgever

2024.05.30 16:20 Intelligent_Log_7022 Transitievergoeding/opvolgend werkgeverschap na overstap naar andere werkgever

Goeiedag,
ik (m/26) ben in een lastige situatie verzeild geraakt waar ik het uiteindelijke antwoord niet op kan vinden en zou dus graag hulp krijgen van deze sub.
Sinds maart 2021 werk ik bij een uitzendbureau, en sinds december 2021 heb ik hier ook een fase 3/ fase b contract voor bepaalde tijd. Nou werk ik sinds april 2022 bij een opdrachtgever waar ik het erg op mijn plaats had en uiteindelijk ook graag overgenomen zou willen worden. Echter is dit bij aanvang van de werkzaamheden bij deze opdrachtgever nooit opgenomen in mijn contract en is hier pas zaak van gemaakt nadat ik dit op mijn initiatief bij mijn uitzendbureau heb voorgelegd afgelopen november (11/2023). Ik heb toen te horen gekregen, van mijn uitzendbureau, dat overname mogelijk zou zijn vanaf 1 juni 2024. En heb toen een contract voor bepaalde tijd gekregen welke eindigt van rechtswege op 31/05/2024. Echter zijn sinds januari 2024 de werkzaamheden aanzienlijk minder geworden en had ik geen plezier meer in mijn werk. Daarnaast is mijn opdrachtgever toen aangekomen met een contractvoorstel waar ik het niet helemaal mee eens was (weer contract voor bepaalde tijd, terwijl ik voor onbepaalde tijd wil, en een lager salaris dan mijn huidige salaris). Dus ben ik zelf op zoek gegaan naar ander werk en heb dit ook gevonden. Nu heb ik dus ook het voorstel bij mijn opdrachtgever afgewezen en loopt morgen mijn contract bij het uitzendbureau af. Ik heb geen schriftelijk ontslag ingediend bij mijn uitzendbureau noch heb ik van hen een verlenging aangeboden gekregen.
Nou komt het volgende. Tijdens mijn loopbaan heb ik via het uitzendbureau een mbo3 opleiding gevolgd en afgerond. Hier heb ik dus ook een studieschuld opgebouwd. Deze zou in eerste instantie dan worden overgenomen na mijn overname door de opdrachtgever, maar gezien ik nu afzie van die overname komt deze schuld bij mij terecht. Echter valt deze een flink stuk hoger uit dan verwacht. Ik ben overigens nooit op de hoogte gesteld van de hoogte van mijn studieschuld. Deze studieschuld kan ik niet zomaar ophoesten en dus is mijn vraag het volgende.
Is er in dit geval sprake van opvolgend werkgeverschap en zou ik dan ook recht hebben op een transitievergoeding waartegen deze studieschuld weggestreept zou kunnen worden. Dit zou mijn namelijk na 3 jaar dienstverband het overgrote deel van mijn studieschuld kunnen schelen, en de rest wat hapzamer maken om af te betalen. Hopelijk heb ik voldoende informatie gegeven, zo niet hoor ik dat graag. En alvast bedankt voor eventuele hulp/antwoorden.
submitted by Intelligent_Log_7022 to juridischadvies [link] [comments]


2024.05.29 18:56 Shoddy-Ad3475 Ik weet niet wat ik met deze situatie moet, voel me hartstikke ***

Ik was gezellig bij mijn ouders, ze hadden me uitgenodigd om een avond samen te eten. Leuk! Mijn moeder had gekookt. Tijdens het eten hadden we het over vroeger. Mijn moeder is een hele overbezorgde vrouw en toen wij tieners waren, werd dit nog erger. Op de een of andere manier kwamen we een beetje richting dit onderwerp en ik zei "net zoals toen mam dacht dat we ontvoerd zouden worden als wanneer we met de fiets naar de bioscoop wilde gaan" (lees: 17-18 jaar oud). Ik zei dit lachend en mijn vader moest er ook een beetje om lachen. Hij gaf aan dat hij er altijd anders instond. Dit klopt ook, mijn vader was veel losser dan onze moeder hierin. Ze werd heel geïrriteerd nadat ik dit had gezegd en sprak niet meer tegen me. Na 10 minuten is ze volledig uitgevallen tegen mij. Ik wilde naar huis gaan en hun bedanken voor het eten en toen vroeg ze waarom ik nog steeds "die glimlach" had? Vervolgens viel ze helemaal uit tegen me. Ze zei dat mijn leven haar niet bevalt en dat ze daar ook eens even over kan gaan miepen. Ze werd woedend. Ik gaf aan dat ik dit niet zo had bedoeld en dat we ook vaak wel eens grapjes maken over ieder ander. Ik gaf hier een voorbeeld van en vroeg waarom zij het zelf wel leuk vind om anderen voor schut te zetten, maar zelf geen grapje kan incasseren? Ze bleef maar doorgaan dat mijn leven haar niet bevalt en ze gaf aan dat ze dat heel belachelijk kon maken. Ze werd alleen maar kwader en kwader en uiteindelijk ben ik maar weggegaan en nu hebben we blijkbaar ruzie. Ik had blijkbaar deze hele ruzie gestart, gaf ze aan. Vermoedelijk zal ik wel weer dagenlang genegeerd worden.
Nu het volgende: Mijn vader gaf aan dat ik moet weten dat moeder snel lichtgeraakt is. Ik gaf aan dat ik dit weet, maar dat ik dit niet heb bedoeld om haar te kwetsen. Ik vroeg of hij haar reactie normaal vond. En ik gaf ook aan dat iedereen alles altijd schuld is, behalve zij zelf (volgens haar zelf). Ik zei dat ik geen verantwoording voor deze ruzie op me neem en dat zij ook wel eens naar haar eigen reactie mag kijken. Hij zei dat we dan nog kunnen wachten tot Pasen en Pinksteren op dezelfde dag vallen.
Mijn ouders zijn 50 jaar bij elkaar. Ze heeft nog nooit haar excuses aangeboden na een ruzie. Iedereen om haar heen moet de eerste stap zetten, zij zal nooit verantwoording nemen. Mijn vader heeft dit al 50 jaar lang goedgekeurd en ze zal hier echt niet meer in gaan veranderen.
Is het oke als ik deze keer niet mijn excuses aanbied? Zie ik iets over het hoofd wat ik verkeerd heb gedaan? Graag zou ik een gesprek met haar aangaan hierover. Ik laat het even een paar dagen rusten. Graag zou ik haar willen vertellen dat ik het erg vind dat zij nooit haar excuses aanbied en iedereen het altijd schuld is, behalve zijzelf. Ook wil ik benoemen dat ik het vreemd vind dat zij grappen over iedereen maakt, maar als het naar haar toe gebeurt, ze woedend wordt.
Ik probeer haar oprecht te begrijpen, maar ze is een speciaal persoon. Nog nooit heeft ze benoemd dat ze van mij en mijn zussen houdt, ik heb zelfs nog nooit een knuffel van haar gehad. Begrijp mij niet verkeerd, ze heeft altijd goed voor ons gezorgd, maar op emotioneel vlak mist er wel wat.
Graag advies hoe dit aan te pakken. Ook graag jullie mening als ik toch fout ben geweest.
submitted by Shoddy-Ad3475 to nederlands [link] [comments]


2024.05.29 15:40 Vetoxication Concurrentiebeding tijdelijke arbeidsovereenkomst jeugdzorg

Een familielid van mij heeft een leer-arbeidsovereenkomst aangeboden gekregen. Deze overeenkomst is van bepaalde tijd. De einddatum is over minder dan een jaar en valt samen met het behalen van het diploma. In de overeenkomst staat echter een concurrentiebeding opgenomen, zonder onderbouwing waarom deze er in zou moeten. Zelf vind ik dat voor een (relatief normale) baan in de jeugdzorg best gek. Online lees ik dat een concurrentiebeding voor tijdelijke arbeidsovereenkomsten niet 'toegestaan' is, tenzij er sprake is van zwaarwegende bedrijfsbelangen en dat deze belangen gemotiveerd zijn in de arbeidsovereenkomst. Van zwaarwegende belangen lijkt me in dit geval geen sprake. Mijn vraag is nu, wat is handig om te doen? Vragen of ze het beding er uit willen halen, met het risico dat ze gaan proberen het beding te motiveren om zo alsnog te voldoen aan de eis. Of het tekenen, wetende dat ze geen beroep kunnen doen op het beding in haar huidige vorm, maar wel het risico lopen dat je dit ooit moet gaan verdedigen. Ik hoor graag wat jullie hiervan denken.
submitted by Vetoxication to juridischadvies [link] [comments]


2024.05.29 09:34 K0END Aannemer komt niet opdagen

Er zou maandag ochtend een aannemer bij mij langskomen voor o.a. sloopwerk. Alleen afvoerkosten moesten vooruit betaald worden. Dit wordt namelijk door een extern afzetcontainer bedrijf geregeld, zo zei de aannemer.
U raadt het al op maandag komt er niemand langs. Ook de container wordt niet geplaatst. Ik heb vele malen naar ze gebeld. Vaste telefoonnummer is afgesloten. Het mobiele nummer gaat wel over, maar niemand neemt op.
Om 17:00 uur ontvang ik een sms. "Komt het u uit als wij morgen langskomen?" Kort hierna belt iemand van het bedrijf. Hij is alles behalve vriendelijk. Er zou een sterfte geval zijn in de familie. Zij bieden aan om de volgende dag te komen. Ik kan er ook voor kiezen dat ze niet langskomen en dat mijn aanbetaling teruggestort wordt, zegt hij. Ik heb voor de laatste optie gekozen.
Ik maak mij zorgen over iets wat in hun algemene voorwaarden staat (zie tekst onderaan). Graag hoor ik jullie mening. Ik denk namelijk dat het om oplichting gaat en dat zij zich hierop zullen beroepen. Van het telefoongesprek heb ik natuurlijk geen bewijs.
De tekst: 3. Bij overschrijding van de afgesproken opleveringstermijn, dient Opdrachtgever Zoons schriftelijk in gebreke te stellen. Zoons dient daarbij binnen een redelijke termijn de mogelijkheid aangeboden te worden door de Opdrachtgever om alsnog uitvoering te geven aan de overeenkomst.
submitted by K0END to juridischadvies [link] [comments]


2024.05.28 21:40 FluffyPossibility203 Ontslagen, wat nu?

Ontslag
Goedendag,
Vandaag heeft mijn baas aangegeven mij per 1 juli mijn contract te ontbinden. Dit omdat hij zegt dat ik heb gelogen over wat ik voor offerte aan een klant heb aangeboden. Hij beweert dat dit er voor heeft gezorgd dat deze klant bij een andere leverancier gaat kopen. Hij wil die schade ook bij mij verhalen. Mijn functie is sales assistent dus ik ben verre van eindverantwoordelijk lijkt me. Daar dit gesprek, waarbij hij me ook uitgebreid uit heeft gescholden, mij ook over de drempel van een depressie in een burnout heeft geduwd heb ik me ziek gemeld en ben ik naar huis gegaan. Ik heb niets getekend en ga morgen alles richting het fnv gooien.
Zijn er nog dingen die ik nu absoluut moet ondernemen of die handig zijn en waar moet ik op letten?
Overigens heb ik een contract voor onbepaalde tijd en werk ik al ruim 16 jaar voor deze firma.
Edit: ik krijg nu net een bericht dat het zelfs op staande voet was.
submitted by FluffyPossibility203 to u/FluffyPossibility203 [link] [comments]


2024.05.27 23:25 JFerdinand68 CarPlay in oudere auto

Ik heb een auto zonder ingebouwde navigatie of bluetooth.
Nu zie ik regelmatig op internet reclames voorbij komen van losse schermpjes die je op je dashboard of aan het autoraam kunt bevestigen. Deze kun je verbinden met je telefoon om muziek af te spelen of om je route te zien. Ze zijn meestal ook compatibel met iets als CarPlay.
Ik heb al een FM-transmitter om muziek van mijn Android telefoon af te spelen op de ingebouwde boxen, maar deze zit meestal ook ingebouwd in de schermpjes.
Vaak zie ik deze schermpjes aangeboden worden door kleinere webshops die ik er niet zo betrouwbaar uit vind zien. Op Bol worden ze ook aangeboden, maar de reviews zijn erg wisselend. De slechte reviews gaan meestal over dat de framerate van het scherm erg laag is of dat het scherm bij daglicht slecht zichtbaar is.
Heeft iemand van jullie ooit zo'n schermpje gekocht en ben je er tevreden mee? Aanbevelingen van producten + linkje of webshop worden zeer op prijs gesteld!
submitted by JFerdinand68 to nederlands [link] [comments]


2024.05.27 12:11 Friendly_Age_8501 Pensioen: Verdeling collectief pensioen en pensioenbelegging via BND

Hallo! Momenteel ben ik een beetje zoekende naar een goede verdeling tussen het inleggen in een collectief pensioen en een pensioenbeleggingsrekening via Brand New Day.
Een beetje context: Een half jaar geleden ben ik geswitcht van werkgever naar een startup van inmiddels 12 man. Toen ik indienst trad, was er nog geen pensioen geregeld. Dit dwong mij er toe om dit zelf te regelen en ook om me er voor het eerst echt in te verdiepen. Opzich heel fijn want het heeft me doen beseffen hoe belangrijk een pensioen is. Voorheen nooit echt bij stil gestaan. Sinds vorige maand wordt er ook een collectief pensioen aangeboden waarbij de minimale premie 2% is. Goed om te weten, is dat mijn arbeidsvoorwaarden bestaan uit een jaarbudget. Uit dit jaarbudget komt mijn salaris, vakantietoeslag, lease-auto, pensioen etc. Hierdoor kan ik zelf bepalen welk gedeelte van mijn budget naar salaris, auto, pensioen gaat.
Mijn situatie: Ik ben momenteel 29 jaar, werk 36 uur met een bruto salaris van 4850 euro obv 36 uur. De afgelopen maanden heb ik 6% van mijn pensioengevend salaris in een pensioenbeleggingsrekening gestopt van Brand New Day. Deze 6% komt neer op 235,44 per maand. Dit heb ik als volgt berekend:
Pensioengevend loon (4850*12.96): 62.856 Franchise naar rato (17.545*0.9): 15.790,50 Pensioengrondslag (62.856-15.790,50): 47.065,50 Inleg per maand (47.065,50/12*0.06): 235.44
Nu is er sinds deze maand een pensioen bij Zwitserleven waarbij de verplichte premie 2% bedraagt. Daarbij is iedereen vrij om dit percentage individueel te verhogen. Bij Zwitserleven wordt er momenteel belegd met een neutraal profiel. Bij BND beleg ik zeer offensief in de groene modelportefeuille.
Ten slotte, spaar ik ook nog 100 euro per maand om jaarlijks in indexfondsen te beleggen via DeGiro. Dit is dan niet bedoeld voor pensioen maar meer als extra spaarrekening van geld wat ik kan missen.
Nu ben ik een beetje zoekende naar wat een goede verdeling is. Mijn pensioen is nog enorm ver weg dus heeft nog niet de hoogste prioriteit. Maar dit neemt niet weg dat ik het voor mezelf goed geregeld wil hebben. Ik zat zelf te denken aan 4% sparen bij Zwitserleven en 4% sparen bij Brand New Day. Of 5%/5%. De voornaamste reden om ook iets meer bij te sparen bij Zwitserleven in plaats van het volledige restant via BDN te laten lopen, zijn de verzekeringen voor Partner, Wezen en Premievrijstelling bij Arbeidsongeschiktheid.
Wat is wijsheid? Mocht er iets niet kloppen in mijn verhaal dan hoor ik dat ook graag! Hopelijk biedt dit forum wat inzichten!
submitted by Friendly_Age_8501 to geldzaken [link] [comments]


2024.05.25 11:39 Impossible_Size_2465 Overstap maken

Hoi allemaal,
Ik ben benieuwd naar jullie mening.
Ik M(35) heb momenteel een vrij leuke baan met voldoende uitdaging en internationale mogelijkheden. Ik verdien momenteel vrij goed (75k per jaar).
Ik werk de afgelopen 7 maanden al voor 3, 1 collega heeft ontslag genomen en mijn manager heeft een burn-out. Daarom neem ik de zaken van beide collega's waar. Dat is erkend en daarom heb ik ook een mooie salarisverhoging gekregen (10%, zit al in de 75k). Nu is mij de functie van mijn manager aangeboden, maar mede door de recente verhoging, willen ze daarin niet al teveel veranderen. Het werk wat ik doe is leuk, ik haal er energie uit en, zoals eerder gezegd, zijn er voldoende internationale groeimogelijkheden.
Nu ben ik via via benaderd door een ander bedrijf, welke mij graag willen hebben om een eigen afdeling op te zetten binnen mijn vakgebied. Zij zijn bereid 90k per jaar te betalen. Dat is een vrij grote sprong. Er is echter weinig groei qua functie. Gezien ik nog relatief vroeg in mijn carrière sta, twijfel ik hierover.
Moet ik bij mn huidige baan blijven en een soortgelijk aanbod eisen?
En als ze dat niet doen toch de overstap maken?
Benieuwd naar jullie reacties.
submitted by Impossible_Size_2465 to werkzaken [link] [comments]


2024.05.24 14:46 Usual-Opportunity-40 VAT registratie in VK bij aanbieden product via reseller?

Goedemiddag,
Ik heb een onderneming in Wandel Tours, welke aangeboden worden via de smarpthone. Consumenten kopen normaal gesproken een activatiecode op onze website, en kunnen de wandeling starten wanneer zij willen.
Nu sta ik in contact met een Travel Agency uit Verenigd Koninkrijk (Engeland) die ons product willen aanbieden via hun platform. In ruil daarvoor ontvangen zij een commissie. De consument koopt het product via het platform. Het platform roomt daar een percentage van af, en betaalt ons uit. Moet ik mijn onderneming voor de belasting registreren in het Verenigd Koninkrijk, of zou dat in dit geval niet van toepassing zijn? Uiteindelijk leveren wij het product aan particulieren. Het feit dat er een platform (onderneming) tussen zit, doet mij twijfelen.
Bij voorbaat dank.
submitted by Usual-Opportunity-40 to geldzaken [link] [comments]


2024.05.23 14:06 kirachayoub IPTV België met Focus op Nederland

Introductie tot IPTV

Internet Protocol Television (IPTV) verandert de manier waarop we televisiecontent consumeren. In tegenstelling tot traditionele uitzendmethoden levert iptv belgië televisiecontent via het internet. Deze methode biedt tal van voordelen, waaronder hogere interactiviteit, een breed scala aan kanalen en on-demand diensten. In België heeft IPTV aanzienlijke tractie gekregen en is er groeiende interesse in het gebruik en de regulering ervan, vooral in relatie tot Nederland.

Geschiedenis en Evolutie van IPTV België

De adoptie van IPTV België begon in het begin van de jaren 2000, samenvallend met de vooruitgang in internetinfrastructuur en verhoogde breedbandpenetratie. Aanvankelijk werden IPTV-diensten aangeboden door telecomreuzen zoals Proximus en Telenet. Deze diensten boden een alternatief voor kabel- en satelliettelevisie, met concurrerende prijzen en extra functies zoals catch-up tv en video-on-demand.

IPTV-diensten Beschikbaar in België

In België zijn er verschillende IPTV-aanbieders die aan verschillende klantbehoeften voldoen. Belangrijke aanbieders zijn:
  1. Proximus TV: Biedt een breed scala aan kanalen, on-demand content en interactieve functies.
  2. Telenet TV: Bekend om zijn robuuste service, uitgebreide kanalenlijst en gebruiksvriendelijke interface.
  3. Orange TV: Biedt IPTV-diensten met flexibele pakketten en concurrerende prijzen.
Elke aanbieder biedt unieke functies en pakketten, waardoor het voor consumenten essentieel is om hun opties te vergelijken op basis van hun voorkeuren en eisen.

Regulering en Juridische Aspecten van IPTV België

IPTV-diensten in België zijn onderworpen aan strikte regelgeving om eerlijke concurrentie te waarborgen en consumentenbelangen te beschermen. Het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie (BIPT) houdt toezicht op de regulering van deze diensten. Belangrijke regelgevende aspecten zijn licentieverlening, contentregulering en maatregelen ter voorkoming van piraterij.

Vergelijking met IPTV-diensten in Nederland

Bij het vergelijken van IPTV België en Nederland komen verschillende overeenkomsten en verschillen naar voren. Beide landen hebben geavanceerde telecominfrastructuren en concurrerende markten. De regelgevende omgeving en consumentenvoorkeuren kunnen echter verschillen. In Nederland domineren aanbieders zoals KPN en Ziggo de markt, met vergelijkbare functies maar soms met verschillende contentaanbiedingen vanwege regionale licentieovereenkomsten.

Consumentenvoorkeuren en Trends

Belgische consumenten hebben een sterke voorkeur getoond voor IPTV vanwege de flexibiliteit en de mogelijkheid om kijkervaringen aan te passen. Trends wijzen op een groeiende vraag naar hoogwaardige content, multi-screen kijkopties en geïntegreerde diensten die tv combineren met internet en telefonie. Vergelijkbare trends worden waargenomen in Nederland, wat de grensoverschrijdende aantrekkingskracht van geavanceerde IPTV-diensten benadrukt.

Technologische Vooruitgang in IPTV

Technologische vooruitgang heeft IPTV-diensten aanzienlijk verbeterd. Innovaties zoals 4K-streaming, cloud DVR en geavanceerde aanbevelingsalgoritmen hebben de gebruikerservaring verbeterd. Zowel België als Nederland lopen voorop bij het adopteren van deze technologieën, gedreven door de vraag van consumenten naar hoogwaardige en gepersonaliseerde kijkervaringen.

Uitdagingen en Kansen

Ondanks de voordelen, staat IPTV voor uitdagingen zoals netwerkcongestie, contentpiraterij en concurrentie van over-the-top (OTT) diensten zoals Netflix en Amazon Prime. Deze uitdagingen bieden echter ook kansen voor innovatie en differentiatie. Aanbieders in België en Nederland zijn continu op zoek naar nieuwe manieren om de dienstverlening en contentaanbiedingen te verbeteren.

Toekomst van IPTV België en Nederland

De toekomst van IPTV België en Nederland ziet er veelbelovend uit, met een voortdurende groei in beide markten. Factoren die bijdragen aan deze groei zijn onder andere vooruitgang in 5G-technologie, toenemende vraag van consumenten naar flexibele kijkopties en de voortdurende evolutie van contentleveringsplatforms.

Meilleur fournisseur Abonnement IPTV BELGIË ET Europe !

https://channeliptv4k.com

Conclusie

IPTV heeft zich stevig gevestigd als een belangrijke speler in het televisielandschap van België en Nederland. Naarmate de technologie zich verder ontwikkelt, zullen IPTV-diensten waarschijnlijk nog meer geïntegreerd en geavanceerd worden, waardoor consumenten ongeëvenaarde kijkervaringen krijgen.
Verklarende Tabel
Aspect België Nederland
Belangrijke Aanbieders Proximus TV, Telenet TV, Orange TV KPN, Ziggo, T-Mobile
Regulering BIPT Commissariaat voor de Media (CvdM)
Populaire Functies On-demand content, interactieve tv 4K-streaming, multi-screen kijkopties
Consumententrends Hoogwaardige content, flexibele pakketten Geïntegreerde diensten, gepersonaliseerde content
Technologische Innovaties 4K-streaming, cloud DVR Geavanceerde aanbevelingsalgoritmen
Uitdagingen Netwerkcongestie, piraterij Concurrentie van OTT-diensten
Toekomstperspectief Positief, gedreven door 5G en consumentenvraag Groei verwacht met technologische vooruitgang
Dit artikel biedt een uitgebreid overzicht van IPTV België met een focus op Nederland, waarbij belangrijke aspecten zoals diensten, regulering, consumententrends en toekomstige vooruitzichten
submitted by kirachayoub to u/kirachayoub [link] [comments]


2024.05.20 09:59 Robba078 Betrouwbare garage voor eerste Auto

Zoals de titel zegt, ik zoek een betrouwbare garage/occasion dealer voor mijn 1e autootje! Vorige week m'n rijbewijs gehaald , dus nu is de tijd aangebroken om een auto uit te zoeken.
Mijn budget is niet heel hoog, tot 2500 ongeveer. Verder heb ik bij voorkeur een VW of een Ford , en bij voorkeur een hatchback en laag gewicht (lees lage wegenbelasting).
Verder nier superveel eisen, het is tenslotte m'n eerste auto en m'n budget is niet hoog.
Plekken rondom Utrecht opzich ook okay, Nieuwegein bijv.
Bedankt alvast!
Edit: het is niet voor Utrecht zelf, vooral voor werkverkeer buiten de grote steden.
submitted by Robba078 to Utrecht [link] [comments]


2024.05.19 20:32 Suspicious_Gift_7486 LalaBet Casino Overzicht: Een blik op spellen, bonussen en meer

LalaBet https://lala-bet-casino.com/ Casino biedt een uitgebreide spelselectie met duizenden titels om uit te kiezen. De gebruiksvriendelijke interface laat u gemakkelijk navigeren en filteren door deze spellen om uw favorieten te vinden. Ze beschikken over slots van verschillende softwareleveranciers, wat zorgt voor een divers aanbod van thema's, functies en bonusrondes.
Hier is een kijkje op enkele belangrijke aspecten van LalaBet Casino:
Spellen:
Grote selectie: Met duizenden spellen komt LalaBet tegemoet aan een breed scala van spelersvoorkeuren. Van klassieke slots tot feature-rijke videoslots, tafelspellen en live dealer opties, er is voor elk wat wils.
Meerdere softwareproviders: Het casino werkt samen met verschillende softwareproviders, wat zorgt voor een goede mix van populaire en niche titels. Deze verscheidenheid houdt het fris en spannend voor spelers.
Bonussen en Promoties:
Hoewel de informatie op de LalaBet website beperkt is, suggereren sommige bronnen dat ze bonussen en promoties aanbieden om nieuwe spelers aan te trekken en bestaande spelers te belonen. Het is belangrijk om uw onderzoek te doen om details te vinden over de huidige aanbiedingen en eventuele bijbehorende voorwaarden.
Veiligheid en beveiliging:
LalaBet beweert prioriteit te geven aan de veiligheid en beveiliging van spelers. Volgens beoordelingen nemen ze maatregelen om gebruikersgegevens en financiële informatie te beschermen. Echter, onafhankelijke verificatie van licenties en regelgevend toezicht wordt aanbevolen.
Verantwoord gokken:
LalaBet erkent naar verluidt het belang van verantwoordelijk gokken. Beoordelingen geven echter aan dat hun middelen en informatie over dit onderwerp uitgebreider zouden kunnen zijn.
Algemeen:
LalaBet Casino biedt een grote verscheidenheid aan spellen en een gebruiksvriendelijk platform. Echter, meer transparantie met betrekking tot bonussen, licenties en verantwoord gokken tools zou nuttig zijn.
Hier zijn enkele extra punten om te overwegen voordat je gaat spelen bij LalaBet Casino:
Onderzoek de beschikbare bonussen en hun inzetvereisten.
Zorg ervoor dat u de licentie en het regelgevend kader van het casino begrijpt.
Maak uzelf vertrouwd met de verantwoord gokken tools en middelen die worden aangeboden.
submitted by Suspicious_Gift_7486 to u/Suspicious_Gift_7486 [link] [comments]


2024.05.15 08:17 seneryd Borg en inboedel kwijt

helaas ben ik door omstandigheden ca. 1,5 jaar geleden dakloos geworden na een huisuitzetting wat mijn eigen schuld was, bij deze uitzetting is mijn inboedel afgevoerd door de gemeente, ik kreeg toen via diezelfde gemeente een kamer aangeboden bij ene Mohammedi, de gemeente betaalde de eerste maand huur(550) en de borgsom(1100) voor mij in de vorm van bijzondere bijstand. Vanaf dag 1 is dit fout gegaan, toen ik de 2e maand aangaf 2 dagen later te zijn met betalen van de huur, kreeg ik ik gelijk een knokploeg aan de deur van deze huisbaas en werdt met de dood bedreigd. Nou ben ik niet bang aangelegd dus heb het laten gaan en betaald. Vervolgens ging ik bij de deurwaarder van die huisuitzetting vragen waar ik mijn spullen kon ophalen, die verwees mij naar de gemeente, dus ik naar de gemeente (binnen de 13 weken termijn die daar voor staat) en die verwezen mij weer terug. Van het kastje naar de muur dus, eindstand complete inboedel weg en niemand weet waarheen. Dus ik kreeg van de gemeente 750 euro als bijstand om wat kleding en tafel/bed/uitzet te kopen. Ik moet dit allemaal terug betalen aan de gemeente. Dan zijn we inmiddels bijna een jaar verder en kreeg ik het volgende, ik was inmiddels officieel aangemerkt als slachtoffer van de toeslagenaffaire en kreeg dus die 30.000. ik heb daar toen eerst schulden afbetaald en ook normale uitzet/inboedel gekocht, toen kwam het einde van het huurcontract in zicht, ik heb toen mijn huisbaas gemaild dat ik wel op zoek was naar wat groters omdat ik ook mijn dochtertje regelmatig logeren had op mijn kamer, en dat mocht niet van hem. Ik heb de huur niet officieel opgezegd en de huisbaas ook niet. Op 1 april (geen grap) kreeg ik een mail van hem dat ik er per direct uit moest, en dat ik overlast veroorzaakte en medebewoners last van mij hadden, wat niet zo is, toen ik aangaf ik heb dan tijd nodig om wat anders te vinden of iig mijn spullen op te slaan, was hij niet voor rede vatbaar en werdt ik op 7 april door 2 van zijn vriendjes onder doodsbedreigingen de straat opgegooid. Ik moest al mijn mijn spullen wel achterlaten. Toen vondt ik gelukkig een andere woning in andere gemeente waar ik nu zit, maar zonder inboedel/spullen. Dus ik gemaild naar huisbaas Mohammed en gevraagd mag ik mijn spullen en borg terug, krijg ik een rekening terug van zgn. Schade die ik zou hebben gemaakt aan een kamer van 2x3 en transportkosten en 2 maanden huur omdat hij zgn de kamer niet heeft kunnen verhuren ad. 2250 euro die moet ik eerst betalen en dan krijg ik mijn spullen pas terug. Maar dat is chanteren, en ik weiger dat te betalen en daar gaat hij denk ik ook van uit.
Ik heb heen en weer gemaild met de gemeente wat zij hier aan kunnen doen, maar die zeggen ja we hebben wel die kamer aangedragen en dat is idd een goede cliënt van ons en geld daar voor geleend maar we kunnen niks doen aan je huisbaas dat is jouw probleem. Ik kan ze aansprakelijk stellen via een brief aan B&W en thats it. Maar ik wil mijn spullen terug.
Door die bedreigingen en appjes en de toon van praten durf ik ook geen aangifte te doen, want het enige wat hij als laatste wou was mijn nieuwe adres zo dat hij mij kan afdreigen vermoedt ik. Bij de gemeente speelt hij de barmhartige sameritaan die mensen in problemen helpt, terwijl hij ze eigenlijk verder de vernieling in helpt. Want 9/10 huurders zal het niet eens proberen er tegen in te gaan en is bovendien buitenlandse student.
De gemeente doet niks, terwijl zij ook al mijn eerste inboedel kwijt zijn geraakt en mij hebben geadviseerd een kamer te huren bij hun goede cliënt Mohammed.
Ik ben nu die 30.000 alleen al kwijtgeraakt aan 2x mijn complete inboedel en borgsommen. En ik weet gewoon niet wat ik hier nog tegen kan doen. De huurbaas denkt dat hij boven de wet staat en de wet doet niks dan mij vragen de bureaucratische procedures te volgen om vervolgens nog met lege handen te staan.
Wat zouden jullie doen?
submitted by seneryd to juridischadvies [link] [comments]


2024.05.14 16:28 itinsightsNL "Schokkende onthulling: Zorg digitalisering gefrustreerd door financiële prikkels!"

.
Schokkende onthulling: Zorg digitalisering gefrustreerd door financiële prikkels!
De zorgsector staat al jaren voor een grote uitdaging op het gebied van digitalisering. Het implementeren van digitale systemen en technologieën kan de zorg efficiënter en effectiever maken, maar tot nu toe lijkt de vooruitgang te worden tegengewerkt door financiële prikkels. Dit is de schokkende onthulling die onlangs bekend is gemaakt door een onafhankelijk onderzoek.
Financiële prikkels, zoals subsidies en beloningen, worden vaak gebruikt om zorginstellingen te stimuleren om te investeren in digitalisering. Echter, uit het onderzoek blijkt dat deze prikkels juist contraproductief werken voor een succesvolle digitalisering in de zorg. Dit komt doordat de focus meer ligt op het behalen van financiële doelen in plaats van het daadwerkelijk verbeteren van de zorg.
Zo blijkt uit het onderzoek dat zorginstellingen vaak kiezen voor de goedkoopste optie bij de implementatie van digitale systemen, in plaats van te investeren in de beste oplossing voor de zorg. Hierdoor worden er regelmatig systemen geïmplementeerd die niet goed aansluiten op de behoeften van de zorgverleners en patiënten. Dit leidt tot frustratie en een gebrekkige invoering van digitalisering in de zorg.
Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat zorginstellingen vaak niet genoeg budget reserveren voor het onderhoud en beheer van digitale systemen. Dit heeft als gevolg dat deze systemen niet goed functioneren en regelmatig moeten worden vervangen, wat uiteindelijk meer kosten met zich meebrengt. Ook zijn er gevallen bekend waarbij zorginstellingen verplicht worden om gebruik te maken van specifieke digitale systemen, omdat deze worden aangeboden door de zorgverzekeraar. Dit beperkt de keuzevrijheid en kan leiden tot inefficiëntie en ontevredenheid bij zorgverleners.
Kortom, de huidige financiële prikkels in de zorg werken contraproductief voor een succesvolle digitalisering. Om deze situatie te verbeteren, is het van belang dat de focus verschuift van financiële doelen naar het daadwerkelijk verbeteren van de zorg. Dit kan bijvoorbeeld door zorginstellingen te stimuleren om te investeren in digitale oplossingen die aansluiten op de behoeften van de zorgverleners en patiënten, in plaats van te kiezen voor de goedkoopste optie.
Het is duidelijk dat er verandering nodig is om de digitalisering in de zorg te laten slagen. Het is nu aan de betrokken partijen, zoals zorginstellingen en zorgverzekeraars, om hier samen aan te werken. Alleen op die manier kan de zorgsector optimaal profiteren van de voordelen van digitalisering en de zorg verbeteren voor zowel zorgverleners als patiënten.
Bronnen: 1. https://www.persberichten.com/persbericht/109967/Huidige-financiele-prikkels-in-de-zorg-werken-contraproductief-voor-succesvolle-digitalisering 2. https://www.zorgvisie.nl/digitalisering-in-de-zorg-financiering-van-digitale-systemen-werkt-niet/ 3. https://www.zorgkrant.nl/management/13185-financiele-prikkels-in-de-zorg-werken-contraproductief-voor-succesvolle-digitalisering
https://itinsights.nl/2024/05/14/schokkende-onthulling-zorg-digitalisering-gefrustreerd-door-financiele-prikkels/
https://itinsights.nl/wp-content/uploads/2024/05/IT_Insights_Image_PB67.png
submitted by itinsightsNL to ITInsightsNL [link] [comments]


2024.05.14 09:21 soft-blue Langdurige lichamelijke klachten zonder duidelijke diagnose, hoe nu verder?

Ik loop eigenlijk al sinds mijn tienerjaren met veel lichamelijke klachten. Destijds kreeg ik daar het stempeltje Chronische Vermoeidheidssyndroom voor. Eigenlijk voelde ik me nooit echt gehoord en kreeg ik vrijwel geen hulp aangeboden. Ik schaamde me ook erg en vond dat ik me aanstelde dus ik ben altijd keihard doorgegaan met alles. Zo goed en zo kwaad als dat dan ging. Ik heb een paar goede jaren gehad toen ik midden 20 was. Maar twee jaar geleden is alles weer keihard bergafwaarts gegaan en kreeg ik ook allemaal nieuwe vreemde klachten. Zo kreeg ik onder andere ineens hele heftige pijn in mijn benen bij het lopen, waardoor ik amper nog de hond uit konden laten, laat staan een lange wandeling kon maken. Daardoor ben ik opnieuw het afgelopen jaar door de medische molen gehaald. Ik heb wel het gevoel dat ze eindelijk eens voor het eerst echt grondig onderzoek hebben gedaan. Helaas kwam ook daar niks uit. Daarom heb ik nu van de reumatoloog het stempeltje Fibromyalgie gekregen. Ook weer zo'n omstreden term waar de reumatoloog zelf al van zei dat ik er verder niks aan heb. Van artsen krijg je dan te horen, ja heel vervelend maar je moet er maar mee leren leven...
Ik ben nu begin 30 en ik weet echt even niet hoe nu verder. Mijn werk lukt eigenlijk niet (heb een superleuke baan, met weinig stress, die ik veel thuis kan doen en ik werk al niet fulltime). En ik merk dat ik ook thuis de ballen niet hoog kan houden. Ik loop continu achter de feiten aan. Ik push me overal doorheen, al jaren. Meld me vrijwel nooit ziek, zelfs niet met flinke koorts en flinke pijn. Doorgaan, doorgaan, doorgaan. Ik heb best een leuk leven en ik ben ook ergens trots dat ik ondanks alles het redelijk op de rit heb. Maar ik zou zo graag alles even uit willen zetten zodat ik me echt kan focussen op "beter" worden. Minder gaan werken is een optie, maar financieel is dat lastig. In de ziektewet, zou dat kunnen, hoe werkt dat? Kan ik me langdurig ziek melden? Heb je met dit soort klachten recht op een uitkering. Ik heb echt geen idee. Ik twijfel ook of na zoveel jaren klachten er überhaupt hoop is op verbetering.
Meerdere artsen hebben al antidepressiva in lage dosis aangeboden. Dit zou helpen bij pijn. Ik merk dat ik dat erg spannend vind. Ik voel me mentaal goed. Ben bang dat het juist door die pillen kan veranderen. Verder nooit medicatie hiervoor gebruikt. Ik had zelf goede ervaringen gelezen over het middel LDN. Maar mijn arts was er niet bekend mee. Nu sinds long covid wordt er wel veel meer geprobeerd en onderzocht ik lees daar ook wel eens behandelingen voor. Maar voor zover ik weet is dit allemaal niet in Nederland mogelijk.
Ik heb al een aantal trajecten bij fysiotherapeuten gevolgd. En een heel traject voor chronische vermoeidheid heb ik gevolgd. Verder heb ik ook al twee keer bij een psycholoog gelopen. Ik heb dus geen idee wat ik nog kan doen.
Mijn vraag is nu zijn er andere mensen met dit soort klachten, CVS, long covid, SOLK, fibromyalgie etc. En wat heeft jou geholpen? Hebben jullie tips? Goede pijn- of revalidatiecentra waar ik terecht zou kunnen?
submitted by soft-blue to nederlands [link] [comments]


2024.05.12 13:15 Plastic-Twist7683 Help mij!

Hallo. Ik ben een man van 28 uit noord-holland. Op mijn 8e levensjaar is er bij mij ADHD gediagnosticeerd. Ik heb toen ruim 6 jaar medicatie geslikt waaronder ritalin en stratera. Mijn ouders hebben uiteindelijk besloten de medicatie stop te zetten omdat ze merkte dat ik er erg depressief van werd als kind. In mijn jeugd heb ik niet enorm veel problemen ervaren van mijn adhd echter word dit op op latere leeftijd steeds erger. 5 jaar geleden is het ziekenhuis (inclusief de arts) die de diagnose heeft gesteld gefuseerd met een ander ziekenhuis. Hierin zijn patiëntgegevens verloren gegaan. Ik kan dus nergens iets terugvinden over mijn diagnose en kan dus nergens de hulp vragen die ik nodig heb met mijn huidige problemen. Alle instellingen geven aan opnieuw een test te laten doen met een wachttijd van ruim 1.5 jaar... Ik voel me een beetje hopeloos en onbegrepen omdat ik nu al een aantal maanden thuis zit aangezien ik mijn werk niet meer juist kon uitvoeren. Ik zit in een put waar ik graag uit wil komen en ik hoop dat dit met de juiste begeleiding kan. Heeft er iemand tips hoe verder te handelen? Alvast bedankt.
submitted by Plastic-Twist7683 to ADHD_NL [link] [comments]


2024.05.10 23:18 Odd-Two-2024 Is dit realistisch, te idealistisch, of heb ik een kinderachtige perspectief naar werk als hoogopgeleide?

Hoi! Ik heb mijn bachelor en master in het buitenland afgerond (Canada) met een beurs. Ik heb in de tussentijd bij DUO geleend om mijn levenskosten te betalen, alhoewel mijn studie betaald werd door mijn beurs. Ik heb nu een kans gekregen om mijn PhD in Clinical Psychology te beginnen daar in 2025 (100% vergoed, plus een maandelijkse salaris), mits ik een tweede master (MS) begin bij dezelfde uni als de PhD, aangezien ik nog een paar vakken mis in deze richting en klinische onderzoekservaring nodig heb. Als dat is voltooid kan ik direct doorstromen. Mijn achtergrond is namelijk in applied sociology. Mijn droombaan is om te werken als een psycholoog, of ik nu 100% in de academie zit of 100% met patiënten werk maakt niet uit, zolang ik maar onderzoek kan blijven doen, want dat is waar mijn hart blij van wordt en mijn ogen van gaan stralen. Het liefste zou ik werken in de academie en patiënten behandel tijdens mijn onderzoek, maar in deze tijden is niks zeker qua werk dus ik sta open voor de toekomst.
Nu komt het dus: deze MS word niet volledig vergoed en ik zou 5,000 euro moeten betalen per semester. Het is normaal om part-time te werken om dit te betalen en dat heb ik ook tijdens mijn master gedaan, maar omdat ik nu met betaaldperiodes ga zitten, wil ik liever een vast salaris; dan weet ik elke maand wat binnenkomt en wat naar buiten gaat. Zo kan ik ook beginnen met DUO terug te betalen. De horeca zou niet meer genoeg betalen zoals voorheen.
Het liefste zou ik vanuit Nederland willen werken, aangezien ik toch om de paar maanden terugkom voor familiezaken een eigenlijk een dubbel leven leef. Natuurlijk betekend "remote" in Nederlandse vacatures eigenlijk hybrid, en is het lastig om iets volledig op afstand te vinden. Ik heb al een paar gesprekken gehad en het word me duidelijk dat ik een keuze moet maken qua locatie. Aangezien ik moet werken om de MS de betalen, heb ik eigenlijk niet veel keus behalve een baan hier te nemen en de carrière uit te stellen.
Ik heb na mijn MA in sociologie een jaartje gewerkt in het bedrijfsleven in NL met een goed salaris en ik werd langzaam verdrietig en belandde in een depressie. Ik vond het heel lastig om elke dag 10 uur van mijn leven te geven aan onderzoek wat geen genuine positieve bijdrage heeft aan de gemeenschap of de aan mens. Ik heb namelijk een emotionele attachment voor het werk dat ik doe en dat is altijd zo geweest. Daarom werd ik altijd een promotie aangeboden voor mijn bijbaantjes, als was het schoonmaakwerk of in de horeca: I genuinely care about the work I do. Is het kinderachtig om zo'n perspectief naar werk te hebben?
De acceptatiegraad voor deze PhD ligt tussen de 2-5% en het is dus heel moeilijk geaccepteerd te worden. Deze universiteit is hoog gerankt en het is echt een carrière droom die uit kan komen. Of.... moet ik wat meer realistisch zijn en de banen hier nemen?
Aan de ene kant wil ik graag stabiliteit, pension opbouwen, een familie en een comfortabele spaarrekening. Maar aan de andere kant wil ik graag mijn droom volgen, daar hard voor willen werken en een inkomen verdienen met werk waar ik me aan het einde van de dag goed bij voel en DAARMEE de stabiliteit, familie, spaarrekening etc. opbouw op zn tijd.
Het onmogelijke zou mogelijk kunnen zijn met een baan hier in NL die uber flexibel is qua werklocatie en ik op een neer kan. Maar de vraag is dus.... is dat realistisch, te idealistisch, of domweg kinderachtig om naar een vaste salaris te blijven zoeken vanuit NL om mijn vakken te betalen?
Ik ben ZO dichtbij iets waar ik jaren voor heb gewerkt, ik kan het bijna proeven!.. Maar is dit een kwestie van 'having my cake and eating it too', of is er toch een optie die ik over het hoofd zie? Ik sta open voor alle input en alvast bedankt voor het lezen!
Edit: Heel erg bedankt voor de input. Ik heb inderdaad mijn keuze gemaakt en er bovenop nog een nacht op geslapen en zal full steam ahead voor mijn doel gaan. Het is mogelijk dat financiële stability wat later gaat komen, maar het is een investering. Nogmaals, bedankt en hopelijk geniet iedereen van het Hemelvaart weekend:)
submitted by Odd-Two-2024 to werkzaken [link] [comments]


2024.05.09 18:29 Bernie529 Vriendje brengt meisje (14) naar bos, waar ze door anderen wordt verkracht en gefilmd op Snapchat.

Vriendje brengt meisje (14) naar bos, waar ze door anderen wordt verkracht en gefilmd op Snapchat.
"In het Belgische Kortrijk, vlakbij de grens met Frankrijk, is een meisje van 14 jaar verschillende keren verkracht door een groep jongens, bevestigt het Belgische Openbaar Ministerie. De opgepakte verdachten zijn in de leeftijd van 11 tot en met 16 jaar."
"Het slachtoffer, dat niet in Kortrijk woont maar elders in België, zou door haar eigen vriendje van 14 met een smoes naar een bos zijn gelokt waar andere jongens haar stonden op te wachten. De advocaat van de 14-jarige jongen stelt tegen het AD dat haar cliënt ‘niet het profiel van een verkrachter heeft’. ,,Hij wil dat de waarheid aan het licht komt.”"
"Tijdens de paasvakantie werd het meisje nietsvermoedend naar het Kabouterbos in Kortrijk gelokt. Dit is een klein bosje dat vooral populair is bij mountainbikers en wandelaars. Het is niet duidelijk of haar vriend haar zou hebben ‘aangeboden’, of dat er iets anders in het bos gebeurde waar hij geen invloed op had."
"De jongen ontkent dat alles zo gelopen is zoals nu in de Belgische media op basis van justitie gemeld wordt, zegt zijn advocate *** Ze gelooft niet dat haar cliënt tot zoiets in staat is. Voor de 14-jarige jongen is zijn arrestatie ‘traumatiserend’."
Dat is natuurlijk het meest traumatiserende aan deze hele gebeurtenis. Zijn arrestatie. Niet de verkrachting of het leed dat dit meisje haar hele leven met zich mee zal moeten dragen.🤡
"De gebeurtenissen in het bos besloegen een periode van zo’n drie dagen, meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws op basis van anonieme bronnen. Of het slachtoffer al die tijd werd vastgehouden, is niet duidelijk. De tiener, die uiteindelijk zelf met haar verhaal naar buiten kwam, krijgt intussen psychologische begeleiding."
"Een 16-jarige verdachte met Somalische nationaliteit vraagt intussen om het verhoor opnieuw te doen. ,,Door de taalbarrière heeft hij zaken gezegd die niet kloppen met hoe hij het bedoelde”, zegt zijn advocaat *** tegen Het Nieuwsblad. ,,Voor mij is hij geen verkrachter. Al beseft hij wel dat er iets heel fouts gebeurd is.”"
"De jeugdrechter kan bij een veroordeling verschillende maatregelen opleggen, variërend van een opvoedingstraject of verplicht huisarrest tot het plaatsen in een gesloten instelling. Als een verdachte 16 jaar of ouder is, kan de jeugdrechter beslissen om de zaak uit handen te geven, waardoor de verdachte berecht wordt als een volwassene. In dat geval, als het slachtoffer in de zaak minderjarig is, riskeert de verdachte een celstraf van maximaal 30 jaar."
Link naar het artikel:
https://www.ad.nl/buitenland/vriendje-brengt-meisje-14-naar-bos-waar-ze-door-anderen-wordt-verkracht-en-gefilmd-op-snapchat~a928c8cb/
Besef dat dit jonge kinderen/tieners zijn. De jongste is 11....😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫
submitted by Bernie529 to nederlands [link] [comments]


2024.05.08 11:26 Jediknight3112 Een jaar geleden ontslag genomen bij mijn dagbesteding. De beste keuze ooit.

Bijna een jaar geleden ben ik weggegaan bij de manege waar ik dagbesteding heb gedaan. Door mijn autisme, corona en een zeer handige studiekeuze (dierverzorging) ben ik daar beland.
Ik kende de manege//stal al wat langer. Tijdens mijn opleiding heb ik er twee keer stagegelopen en tussendoor vrijwilligerswerk gedaan. Al was het niet mijn eerste keuze om dit te gaan doen. Ik vond paarden leuk, maar niet leuk genoeg om er de rest van mijn leven mee te werken. Maar ik had wenig andere opties.
Dus ben ik in 2021 begonnen met de dagbesteding. Ik kreeg dus niet betaald, maar een uitkering. Ik kreeg wel een kleine vergoeding (2,50 euro per halve dag) vanuit mijn werk. Het is een kleine manege met zo'n dertig paarden. Het grootste gedeelte van het jaar stonden ze in het land, in de winter op stal. De eigenaar was vooral thuis. Een vaste medewerker (tevens een BBL student) overzag alles en was ook mijn aanspreekpunt. Er waren ook andere dagbesteders, waarvan de meesten alleen lichte taken konden uitvoeren. Dus die konden niet uitmesten of wat dan ook. Verder hadden we ook weleens stagiaires en kinderen die na school en tijdens de vakanties kwamen helpen.
In het begin was het eigenlijk best prima. Ik werkte 5 dagen in de week (wat ik best veel vond, maar het kon niet minder vanwege personeelstekort), maar ik had er op een gegeven moment wel lol in. Mijn aanspreekpunt zorgde er ook voor dat ik af en toe wat rustigere dagen had en ik mocht ook af en toe rijden.
Vanaf de zomer van 2022 startte ik een traject naar betaald werk. Daarvoor ging ik 2 dagen ergens anders werken. Dat was een sociale werkplek waar ik vooral productiewerkzaamheden deed. En ik kreeg een dag vrij. Ik ben namelijk een echt parttime persoon. Ik werkte nog wel 2 dagen bij de manege. Vanaf daar begonnen dingen enorm bergafwaarts te gaan. Diezelfde zomer viel de eigenaar van haar paard en werd nog minder betrokken. Ook ging mijn aanspreekpunt weg. Ze kreeg een baan aangeboden bij een andere manege (hier verdiende ze volgens mij nog net het minimumloon). En nu komen de zaken waarvan je je afvraagt wat de arbo ervan vindt, maar het is in ieder geval niet netjes vanuit het bedrijf.
Uiteindelijk kreeg ik een leerwerkplek bij de kringloopwinkel waar ik nu nog steeds werk. Dus werd het eindelijk tijd om weg te gaan bij deze manege. Ik ben weggegaan met anderhalve week opzegtermijn omdat ik er zo klaar mee was. Eigenlijk had ik veel eerder weg moeten gaan. Mijn afscheidscadeau was trouwens een boekenbon van 15 euro.
Ik ga nooit, maar dan ook nooit meer met paarden werken. Het verbaast me eigenlijk dat ik paarden nog steeds leuk vindt. Ik rijd nog steeds bij een zorgboerderij, waar de paarden een stuk beter worden behandeld en het plezier voorop staat. Al denk ik dat het rijden wel gaat stoppen als ik met de zorgboerderij moet stoppen. Die hele paardencultuur is vreselijk. Het wordt blijkbaar gewoon geacccepteerd dat je mensen keihard laat werken voor basically niks. De toekomst ziet er gelukkig wat rooskleuriger uit. Ik stroom deze zomer door naar een andere kringloopwinkel met meer uitdaging en waar een contract niet uitgesloten is. De bovenstaande ervaringen neem ik mee voor mijn carriere en vrijwilligerswerk bij de kinderboerderij, waar ze gelukkig wel goed met hun vrijwilligers omgaan.
submitted by Jediknight3112 to werkzaken [link] [comments]


2024.05.07 23:13 Dutch_Fudge Mobiele airco’s, welke zijn ijskoud de beste?

Met een huis uit 1890 en enkel-glas op het westen wordt het nu al erg heet onder mijn voeten thuis. En optimistisch als ik ben verwacht ik nog wel een paar warme dagen deze zomer.
Nu ben ik mij aan het oriënteren op het gebied van mobiele airco’s. Alleen kan ik online weinig reviews vinden en worden er veel airco’s aangeboden van merken waar ik nog nooit van gehoord heb.
Heeft iemand tips of ervaringen met dit soort apparaten? Ik wil een kamer van 27m2 afkoelen waar het zomers soms wel 30 graden kan worden. Er zitten van die ouderwetse schuiframen in, dus de slang kan naar buiten ventileren. Ik dacht zelf aan een budget van rond de €300.
Iemand de gouden tip?
submitted by Dutch_Fudge to nederlands [link] [comments]


2024.05.07 09:57 BootLoopPanda Marktplaats rant

Wegens een verhuizing hebben we wat meubelstukken gratis aangeboden op marktplaats.
Wat een types komen daar op af zeg. Mensen die, ondanks gedetailleerde omschrijving en ingezoomde foto’s van ieder krasjes/vlekje, toch vragen of ik nog meer foto’s kan maken en vervolgens nooit meer reageren. Mensen die een afspraak maken en vervolgens zonder af te melden niet komen opdagen terwijl je er wel je dagplanning op hebt ingericht. Mensen die verwachten dat ik het kom brengen en boos worden als je dat niet doet. Veelal überhaupt mensen die op een manier communiceren waarbij de gunfactor meteen al verdwijnt.
Het gaat niet om oude troep die uit elkaar dreigt te vallen. Alle meubels verkeren in prima staat maar zijn afkomstig van Kwantum, Ikea en Jysk dus leveren niet veel meer op. Ik had een win-win situatie verwacht. Mensen blij maken met een gratis meubelstuk en zelf geen gedoe met lastige bieders.
Nu ben ik met dit soort dingen vaak te beleefd en heb ik wat moeite met duidelijke grenzen stellen. Er wil voor ons bankstel vanavond een vrouw komen kijken (nog niet meenemen en ook geen idee wanneer dit lukt) met haar zoon maar even later kreeg ik ook een bericht van iemand anders die het vanavond kan ophalen. Ik heb de vrouw eigenlijk al toegezegd dat ze mag komen kijken maar ik heb ook zondagmiddag en gisterenavond voor Jan met de korte achternaam op mensen zitten wachten dus ben er inmiddels achter dat een afspraak met tijdstip geen garanties biedt.
Hebben meer mensen deze ervaring? Wat zouden jullie doen? Ik ben er eerlijk gezegd al weer klaar mee en laat het liever allemaal in één keer gratis ophalen door de kringloop.
submitted by BootLoopPanda to nederlands [link] [comments]


2024.05.05 19:40 deamster3 Lease auto of niet

Hoi allemaal,
Na mijn afstuderen heb ik gesolliciteerd op een baan waar ze mij een lease auto hebben aangeboden nu ik niet reeds in het bezit ben van een auto. Mijn vraag is of dit voordelig is of niet, zelf kom ik er niet helemaal uit.
Mijn partner heeft een auto, deze zou ik tijdelijk kunnen lenen, maar waarschijnlijk zal op termijn nog een auto er bij moeten komen voor mijn werk. Het bedrijf waar ik ga werken heeft geen andere lease auto's, het is daarnaast niet gebruikelijk om in deze branche een lease auto te hebben. Ik zou waarschijnlijk een goedkope auto krijgen waardoor ik op jaarbasis ongeveer €1.600 kwijt zal zijn aan extra kosten voor de auto (door belasting als ik de auto ook privé rijd). Mocht ik het bedrijf verlaten, zal ik de lease waarschijnlijk over moeten nemen. Ik vind het lastig om een inschatting te maken over of een eventuele volgende baas het contract over zou willen nemen.
Ik besef mij dat zelf een auto aanschaffen wellicht ook meer kosten met zich mee brengt (de maandelijkse kosten zijn wellicht lager dan de lease (benzine uitgesloten), maar op een auto schrijf je natuurlijk ook het nodige af).
Graag zou ik jullie advies ontvangen in deze, onderhandelen voor meer loon en zelf een auto aanschaffen, of een lease auto?
submitted by deamster3 to geldzaken [link] [comments]


http://swiebodzin.info