Blackberry ping plaatjes vervangen niet

Waarom gaat dit raam niet open?

2024.05.14 10:05 tessmartin84 Waarom gaat dit raam niet open?

Waarom gaat dit raam niet open?
Hallo!
Dit is de voorruit van mijn onlangs gekochte appartement. Het zijn moderne kunststof ramen, ik denk dat ze 4-5 jaar geleden zijn vervangen. Kan iemand mij vertellen waarom dit linkerraam niet open kan? Het lijkt mij dat dat wel moet? Is het mogelijk om deze te laten vervangen door een exemplaar dat open kan, of is er een reden waarom dit zo zou moeten zijn?
Bedankt!
https://preview.redd.it/0h3wsixanc0d1.jpg?width=3024&format=pjpg&auto=webp&s=42c8cbb6cfd6b3122870c8be3ac3f5f79ab89e1f
https://preview.redd.it/gayuejxanc0d1.jpg?width=3024&format=pjpg&auto=webp&s=e116442e3ab905101d50ede9c4e357f6826b894a
submitted by tessmartin84 to Klussers [link] [comments]


2024.05.14 07:48 damitch300 Is dit normaal?

Is dit normaal?
Bij mij worden momenteel kozijnen vervangen, dit hebben ze gister gemaakt en vroeg mij af of dit normaal is bij Keralit afwerking? Ze komen nog 2 dagen terug voor andere ramen dus kan er nog wat van zeggen. Lijkt mij niet zoals het hoort eigenlijk?
submitted by damitch300 to Klussers [link] [comments]


2024.05.13 22:56 Mindless_Newspaper71 Nieuwbouw huis gekocht en mijn partner komt inwonen

Beste lezers,
Graag leg ik onze situatie aan jullie voor, zodat wij hopelijk advies kunnen krijgen van mensen in vergelijkbare situaties of personen met meer ervaring hierin. Ik ben 21 jaar oud en ben nog niet zo lang geleden begonnen met werken in de financiële sector. Mijn partner studeert nog, maar heeft ook flink wat spaargeld. Mijn partner gaat binnenkort beginnen met een opleiding waarbij hij 4 dagen werkt en 1 dag naar school gaat. Hierdoor zal zijn inkomen lager zijn dan het mijne. Ik verwacht dat zijn inkomen ongeveer 70% van het mijne zal zijn. Mijn partner gaat een auto kopen om de afstand tussen ons huis, zijn werk en school te overbruggen.
Doordat ik veel heb gewerkt en niet veel sociale activiteiten heb ondernomen, heb ik alleen een woning kunnen kopen. Het is een nieuwbouwappartement van 45m2 ter waarde van 225.000 euro, inclusief starterskorting. Ik heb hier een annuïteitenhypotheek op van 165.000 euro, met een bruto maandlast van bijna 800 euro (waarvan 500 euro rente en 270 euro aflossing). Het appartement is energieneutraal met energielabel A++++, wat de maandelijkse lasten aanzienlijk verlaagt. Het appartement bevindt zich momenteel in aanbouw in Zuid-Holland en zal naar verwachting gereed zijn in het eerste kwartaal van 2025. Daarnaast moet ik maandelijks 135 euro bijdragen aan de Vereniging van Eigenaren (VvE).
Mijn partner en ik vinden het lastig om de vaste lasten eerlijk te verdelen. Ik wil dit zo eerlijk mogelijk doen, maar wil ook niet het gevoel hebben dat ik onevenredig veel betaal. Naar mijn mening kunnen de volgende kosten worden doorberekend:
Ik heb alle overige kosten, inclusief bovengenoemde kosten, geschat samengevat in een Excel-document. Hierin heb ik zelfs ook rekening gehouden met aparte kosten voor inventaris. Met mijn autokosten erbij kom ik op een maandelijkse last, inclusief hypotheekrenteaftrek, van 2088 euro uit.
Twijfelpunt 1: Ik twijfel of het redelijk is om de helft van de netto rente door te rekenen als bijdrage aan het wonen. Is het redelijk om dit enkel naar verhouding van zijn salaris te doen zolang hij nog studeert?
Twijfelpunt 2: De kosten voor de VvE zijn onder andere voor alle faciliteiten in en rondom het gebouw, waar mijn partner ook volledig gebruik van zal maken. Ik vind dat ik het grootste deel hiervan moet betalen, omdat dit ook voor het onderhoud van het pand is en dit voor mijzelf van belang is. De VvE-bijdrage bedraagt 135 euro per maand. Is het normaal om hier maandelijks aan bij te dragen, en zo ja, hoeveel?
Als ik alle kosten voor mijn partner bij elkaar optel, kom ik op een bedrag van 550 euro. Dit lijkt mij niet veel gezien de volledige woonkosten die hiermee worden gedekt. Wel had ik het eerder over dat mijn partner een auto wil kopen en hier 4 dagen per week mee naar Noord-Holland zal rijden (140 km retour) voor zijn werk. Dit zal rond de 300/400 euro kosten, algemene kosten voor een auto. Er is nog niet bekend wat mijn partner vergoed krijgt door de werkgever gezien de langere afstand. Mij lijkt dat ze verplicht zijn de wettelijke kilometervergoeding te vergoeden.
Dit betreft alleen de vaste lasten. Ik vind het ook lastig om een verdeling te maken voor de aankoop van losse spullen in de woning omdat ik alleen eigenaar ben maar mijn partner er volledig gebruik van maakt, zoals een bank, eettafel, stoelen, tv, kledingkast, bed, keukenaccessoires, salontafel, tv-meubel, enzovoort. Moet ik mijn partner hieraan laten bijdragen? Ik begrijp dat dit lastig is, gezien het feit dat we allebei nog thuis wonen en het moeilijk is om de situatie over een jaar te voorspellen. Hoe kunnen we dit het beste regelen? Als er wordt bijgedragen, lijkt het mij beter om niet alles door twee te delen, maar een verdeling te maken op basis van wie wat koopt, zodat als er iets misgaat, dit direct verdeeld is en er geen discussie over ontstaat. En als er niet word bijgedragen een maandelijks bedrag zodat er dingen vervangen kunnen worden? Ik vind het lastig om hierover na te denken, maar ik denk dat het belangrijk is om dit in gedachten te houden.
Ik hoor graag jullie meningen! Als er aanvullende informatie nodig is, zal ik hierop reageren.
submitted by Mindless_Newspaper71 to geldzaken [link] [comments]


2024.05.13 21:33 vroegevogels Welk materiaal gebruiken?

Welk materiaal gebruiken?
In de koffiehoek heeft de vorige eigenaar een kunststofplaat geplakt op de bovenkant van het kastje. Ik wil graag ideeën opdoen over hoe ik dit zelf mooi kan oplossen. Hoe het plaatje er nu in zit gekit laat ook te wensen over.. Aan de andere kant van de keuken hebben we een zwart blad. Het liefst zou ik in de koffiehoek ook een zwarte ondergrond willen. Wie heeft de oplossing! (Liefst ook niet te duur) 😬
submitted by vroegevogels to Klussers [link] [comments]


2024.05.13 20:23 sllyvain Hoe heet dit?

Hoe heet dit?
Het houdt het raam tegen zodat het niet tegen de muur botst. De metalen arm schoof eerst in de goot, maar hij schoot eruit en blijft eruit schieten. Hoe heet dit? Is het te repareren of moet het worden vervangen?
submitted by sllyvain to Klussers [link] [comments]


2024.05.13 17:01 Klets-4-NL Schroeven in HPL

Beste klussers. Ik heb de boeiboorden van mijn afdakje vervangen door HPL. Nu de boel toch open ligt heb ik besloten om een inbouwstopcontact aan de onderzijde te monteren. Mijn elektra adviseur heeft een stopcontact geleverd en geeft aan dit te schroeven met 4 kleine schroefjes op iedere hoek. Ik ben bang dat als ik ga schroeven de HPL scheurt. Ik vertrouw het ook niet om voor te boren en dan te schroeven. Naast het stopcontact zit de schemer sensor en die wil ik graag bereikbaar houden via het gat van het stopcontact. Dus vastkitten is geen optie. Heeft iemand hier ervaring mee? Ben ik te bang? Hoe groot is de kans dat HPL scheurt?
Het is nogal een prijzig plaatje van 2,5 bij 1, dus ik heb liever niet dat die kapot gaat.
Alvast bedankt voor de te nemen moeite om op deze vraag te reageren.
TL;DR Kun je in HPL schroeven zonder dat de plaat kapot gaat?
submitted by Klets-4-NL to Klussers [link] [comments]


2024.05.13 12:17 dasookwat Lekkage na vervangen dakpannen

Zou iemand even met me mee kunnen denken hierin:
Wij hebben onze dakpannen laten vervangen. Nu hebben we geconstateerd dat er lekkage zit bij de rookgas afvoer. De dakdekker die de pannen heeft vervangen heeft het zink daar niet vervangen, maar nu 1.5 jaar later zien we dat ons dakbeschot (de houtplaten onder de pannen, aan t verzadigen zijn. Dit lijkt te komen door scheurtjes in het zink wat er al bijna 50 jaar nu op zit, door heen en weer buigen.
Heb ik gewoon pech en moet ik dit op eigen kosten laten fixen, of had de dakdekker dit correct moeten uitvoeren/constateren dat het zink te oud was, en vervangen?
Aan de ene kant zeg ik: Ik ben een contract met ze aangegaan om de pannen te vervangen, en die zijn prima.
Maar aan de andere kant, verwacht ik van een dakdekker, dat ie de aansluitingen ook goed doet.
submitted by dasookwat to juridischadvies [link] [comments]


2024.05.13 11:41 throwawayracoon Garage heeft een fout gemaakt bij het repareren en nu is de achteras van een oude bus kapot en daarmee total loss. Wat kan ik nu doen?

Het is een oudere bus waarvan ik overal lees dat de achteras vervangen op deze leeftijd gewoon niet verstandig meer is. Het liefst wil im nu de dagwaarde van de bus vergoed van voor de fout die zij hebben gemaakt.
submitted by throwawayracoon to juridischadvies [link] [comments]


2024.05.13 09:39 CasualCandice Old but gold(gewoon grappig)

Old but gold(gewoon grappig) submitted by CasualCandice to tokkiemarktplaats [link] [comments]


2024.05.13 09:33 CasualCandice Old but gold

Old but gold submitted by CasualCandice to marktplaatsmemes [link] [comments]


2024.05.13 07:54 Kitchen_Lie3512 Nieuwe motor van bijna 3 jaar oud, al twee keer langs de kant gestaan

Een jaar geleden problemen in de Eifel, motor viel uit en gaf motorregeling storingen op het display. In principe naar huis kunnen rijden, maar flink geschrokken. Bij de garage zijn toen bougies vervangen en het probleem leek over. Nu, gisteren weer. Motor blijf rijden maar gaf elke paar seconden een storingsmelding over motorregeling en stotterde flink tijdens het rijden.
Twee kilometer verderop weggezet bij een tankstation en op laten halen.
Motor valt nog binnen de garantie. Het is een BMW.
Ik kan het niet helpen om toch een knauw in het vertrouwen in deze motor te voelen, en twijfel over mijn volgende stappen. Verkopen? Weer oplappen? Second opinion? Ik zoek wat perspectief. Wat zouden jullie doen?
De motor staat nu nog bij een depot, maar wordt vandaag of morgen bij mijn vaste garage bezorgd voor diagnose.
submitted by Kitchen_Lie3512 to motorfietsen [link] [comments]


2024.05.12 20:09 draak1400 Douchegoot plaatsen in bestaande vloer

Ik wil mijn douch vernieuwen (deur ,tegels, mengkraan, afvoer) en momenteel zit hier een putje in. De rest is allemaal netjes betegeld. Nu wil ik dit putje vervangen door een douchegoot (bij de deur), en nieuwe tegels. Voor het aansluiten van de douchegoot zie ik vooral filmpjes, handleidingen etc. die er van uit gaan dat je de gehele ruimte ( in mijn geval130x80 cm) vrij hebt van tegels en beton, etc. Zodat je 1 groot vierkant hebt waar je de douchegoot inzet, en daarna afgiet.
Nu was ik niet van plan om een nieuwe vloer ofzo te gaan gieten. Denk ook niet dat ik dit mag, gezien ik in een VVE constructie woon. Ik zal eigenlijk alleen het beton eruit halen waar de goot komt te liggen en dan aansluiten op de afvoer van het putje. Kan je een douchegoot ook installeren zonder de gehele vloer eruit te halen? Waarschijnlijk kan het wel, maar wat zijn de voor en nadelen hiervan? Of zijn er andere alternatieven die ik kan overwegen?
submitted by draak1400 to Klussers [link] [comments]


2024.05.12 19:35 West_Entrepreneur998 Lekkend schuurdak

Zoals de titel al doet vermoeden lekt het bitumen op mijn schuurdak, binnenkant van het dak zijn gewoon vuren/grenen planken waar bitumen op is gebrand, die planken zijn helemaal nat aan een kant van de schuur. Nu was de vorige bewoner van het huis kitter van beroep en heeft die in een helder moment alle ventilatiegaten(zijn gewoon 6 verticale voegjes opengelaten in het metselwerk) lekker dicht zitten kitten, dus kan het vocht ook niet weg en schimmelt heel mijn schuur dicht. Nu heb ik 2 vragen:
1: is een bitumen dak vervangen zelf te doen? Ik woon in een klein dorp en kan vast wel ergens een brander lenen van iemand, desnoods huur ik er een. Ik had op een website de maten ingevuld van de schuur en kwam op een prijs van bijna 2k, kan ik het best even zelf voor proberen denk ik. 2: ik wil 4 ventilatieroosters plaatsen, van die dingen waar je er een steen uithaalt en die dan precies in het gat van de steen past. Hoe kan ik het beste de stenen verwijderen zonder dat ik straks met een scheur in de muur zit?
Alvast dank voor de tips :)
submitted by West_Entrepreneur998 to Klussers [link] [comments]


2024.05.12 15:11 LossOver4279 Hoe heet dit onderdeel?

Hoe heet dit onderdeel?
Zit op het uiteinde van de morsekabel en maakt de verbinding naar de gashendel van de motor. Lijkt deels afgebroken want het klipje zit niet heel vast dus wil dit graag vervangen.
submitted by LossOver4279 to Klussers [link] [comments]


2024.05.12 11:42 ornithoptermanOG Scheve zonneluifel

Scheve zonneluifel
Beste klussers,
De eerste zomerse dagen dus de zonneluifel gaat weer uit. Helaas is die van ons scheef gaan hangen. Het probleem lijkt niet te zitten in de wandbevestiging of knikarm (zie extra fotos). Kan het zijn dat het inwendige koord is uitgerekt oid en zo ja, is dat zelf te vervangen of toch beter uit te besteden? Dank voor jullie mening!
submitted by ornithoptermanOG to Klussers [link] [comments]


2024.05.12 10:32 EmbarrassedForm2579 Ontdek de Aigostar 10x LED Armatuur - Bespaar Nu Op Verlichtingskosten!

Ben je op zoek naar een efficiënte en kosteneffectieve upgrade voor je verlichtingssysteem? Ontmoet het Aigostar 10x LED Armatuur, een krachtige en milieuvriendelijke optie voor droge ruimtes. Dit armatuur is perfect voor één buis, waardoor het een geweldige keuze is voor zowel thuisgebruik als commerciële toepassingen.
Belangrijkste Kenmerken:
Waarom Kiezen voor LED Armatuur?
Met dit IP20 LED TL armatuur bespaar je tot wel 80% op je energiekosten vergeleken met traditionele TL verlichting. De installatie is simpel en vereist geen professional. Alle benodigde bevestigingsmaterialen en ophangbeugels zijn inbegrepen, waardoor je snel en moeiteloos kunt overstappen op LED.
Voordelen van LED Verlichting:
  1. Enorme Energiebesparing: tot 80% lagere energiekosten
  2. Minder Vervangingskosten: dankzij een lange levensduur hoef je minder vaak te vervangen
Hoe Bestellen?
Ga naar onze website en ontdek het gemak van deze LED armaturen. Vergeet niet om ook een netsnoer en lasklemmen toe te voegen aan je bestelling voor een naadloze installatie.
Begin Vandaag Nog met Besparen!
Kies voor een duurzamere toekomst en geniet van de voordelen van moderne LED technologie. Bezoek nu onze website en maak een slimme keuze voor je verlichtingsbehoeften.
Ga Naar de Website, klik hier
Laten we samen de overstap maken naar efficiënte verlichting!
submitted by EmbarrassedForm2579 to selfpromotion [link] [comments]


2024.05.11 17:10 Best-Cartoonist-9361 Tuingereedschap - accu - bosmaaier

Klussers tuinieren ook wel eens en hebben dus vast ervaring met tuingereedschap op accu.
Ik heb een nieuwe bosmaaier nodig. Op accu omdat benzine voor mij overkill is en ik draad vervelend vindt.
Mijn huidige Black & Decker op 18v trekt het niet meer helemaal.
Op zich wel jammer want ik heb in hetzelfde systeem een grasmaaier (waar 2 18v accu's in moeten), een heggenschaar en een heggenschaar op steel. Die heggenschaar was ook een vrij goedkope keuze en zal binnen nu en 2 jaar ook vervangen moeten worden.
Nu is mijn oog gevallen op een Stihl FSA 57 of een Stiga GT 500E.
De Stihl heeft een 36v accu en de Stiga een 48v accu (beide 2AH).
De Stihl is 269,- De Stiga is 249,- en nu in de aanbieding voor 5 tientjes minder. Dus het verschil in prijs is best aardig.
Welk bosmaaier is beter en welk systeem is beter? Is de Stihl de meerprijs waard? Of moet ik echt nog even naar mer x of merk y kijken in dezelfde prijsklasse?
Nu heb ik meegekregen dat ergens in het niet zo lange verleden Stiga van accusysteem is veranderd wat nogal boze gebruikers heeft opgeleverd. Maar het lijkt mij dat een merk dit sporadisch doet en dan met een goede reden.
https://www.stihl.nl/nl/p/grastrimmers-kantenmaaiers-bosmaaiers-fsa-57-ak-systeem-107800#met-accu-ak-10-en-lader-al-101-107762
https://www.stiga.com/nl/278102108-st3-gt-500e-kit-with-battery-2-0-ah.html
submitted by Best-Cartoonist-9361 to Klussers [link] [comments]


2024.05.11 13:05 DifficultDecision411 Auto gekocht met gebreken na 2000km

Een maand geleden hebben wij een peugeot 207 cc uit 2011 gekocht met km stand van 132000 voor 4750 euro, zonder bovag garantie.
Na 3 weken (circa 2000 km) hoorden wij een rattelend/tikkend geluid uit de motor komen bij een koude motor. Welke duidelijk te horen is en vooral op het moment dat je gaat rijden wordt dit luider. Bij een warme motor verdwijnt het geluid. Hiervoor hebben wij contact gehad met de garage en we konden de auto langs brengen.
Tijdens de rit naar de garage begon de auto onregelmatig te lopen en ging het motorlampje branden ook schommelde de temperatuur. De koelvloeistof bleek op te zijn.
De garage heeft de auto opgehaald en heeft onderzoek gedaan. Het thermostaathuis bleek stuk te zijn en dit zou ons 295 euro gaan kosten. Daarnaast voor het onregelmatig lopen moeten de bougies en kleppendekselpakking vervangen worden voor 150 euro. De ratelen en tikkende motor geven zij aan dat zij dit niet horen.
Ik zit nu even klem en zou graag andermans visie horen op dit probleem. Ik zit zelf aan non-conformiteit o.i.d te denken i.c.m. wettelijke garantie. Alleen de omgekeerde bewijslast is hier ingewikkeld waarbij ik het gevoel heb dat de garage mij van alles wijs kan maken.
submitted by DifficultDecision411 to juridischadvies [link] [comments]


2024.05.11 10:35 darkshifty Vloer ophogen en alle gevolgen

Om vloerverwarming te installeren moet ik mijn vloer verhogen van ongeveer 2 tot 3cm de gevolgen die ik in beeld heb zijn dat de deuren dan niet meer passen, sommige dorpels vervangen moeten worden en de doorgangen naar de kruipruimte een probleem vormen (mis ik nog punten?). Hoe kan ik het beste omgaan met deze issues? Welke oplossingen zijn gebruikelijk?
i.v.m leidingen in het beton kan ik niet frezen.
submitted by darkshifty to Klussers [link] [comments]


2024.05.11 07:21 GerbertvanDijk Let op: Vriendengroep "De Binken van Oost" houdt try-outs wegens aanstaand overlijden Berend!

Hallo allen,
Wegens het aanstaand overlijden van onze vriend Berend, zijn wij op zoek naar een vervanger! Om die reden houden wij op 20 mei try-outs in Cafetaria "De Urn" te Welligte.
Wij zoeken geen exacte kopie (dus graag iemand ZONDER hartproblemen), maar wel iemand die aansluit bij het bestaande gezelschap. Dus ben jij leergierig, rijk, goed in monopolie en achterdochtig? Dan maak jij een goede kans om Berend te vervangen.
De volgende rollen in onze vriendengroep zijn al bezet:
Freek (31). Bange amateur-scheidsrechter met waterhoofd. Freek heeft het niet getroffen en dat komt met enige regelmaat ter sprake. Middels plaagstootjes en vriendschappelijk getreiter proberen wij Freek met regelmaat een spiegel voor te houden (geen echte spiegel want dat gun je die jongen ook niet). Kan wel fantastisch koken en heeft aardige ouders.
Zacharias (29). Sommige mensen denken dat alle IT'ers een soort saaie grauwe wezens zijn. Dat klopt niet, maar voor Zacharias is dat beeld volledig correct. Heeft werkelijk nog nooit iets interessants gezegd en zijn meest spannende karaktereigenschap is dat hij fan is van PEC Zwolle. Schrijft wel de beste sinterklaasgedichten. Ruikt naar het stoffelijk overschot van een aangereden otter.
Didier (31). Magazijnmedewerker, en is daar trots op. Praat graag tot in de late uurtjes over pallets en colli's. Heeft drie jaar geleden één keer een date gehad met een mooie vrouw en heeft haar nu nog als achtergrond op zijn telefoon. Jongen met mankementen, maar heeft fantastisch haar.
Gerbert (27). De facto leider van de groep. Bulkt van charisma en natuurlijk leiderschap. Heeft nog nooit een kroeggevecht verloren in omgeving Apeldoorn. Eigenlijk is deze jongen hét succesverhaal van de groep. Zit nu tijdelijk (4 jaar) tussen banen in, maar is écht niet lui. Binnenkort komt er weer iets op zijn pad.
Zie jij het wel zitten om met deze "Binken van Oost" in de kroeg te zitten? Dan nodigen wij je graag uit voor de try-outs op 20 mei.
PS: Bij meerdere goede kandidaten kan worden besloten om Zacharias ook te vervangen. Hoewel zijn overlijden niet nabij is, ruikt hij wel zo.
submitted by GerbertvanDijk to nederlands [link] [comments]


2024.05.10 23:30 ExcellentAnything850 Het ging zo goed...

Zojuist heel simpel de accu vervangen, ging helemaal goed maar toch een foutje gemaakt....opzetstuk van de dopsleutel laten vallen😅 iemand een goede tip om het eruit te krijgen (met de hand kwam ik er niet bij en schudden met de auto hielp niet)
submitted by ExcellentAnything850 to AutoKlussers [link] [comments]


2024.05.10 23:27 itinsightsNL "Revolutionaire oplossing voor Parkinson: Ontdek de concurrent van Neuralink!"

Revolutionaire oplossing voor Parkinson: Ontdek de concurrent van Neuralink!
De medische wereld staat nooit stil en er is altijd wel een nieuwe ontwikkeling of doorbraak te vinden. In 2023 zorgde Neuralink, het bedrijf van Elon Musk, voor veel ophef met hun hersenimplantaat waarmee ze de communicatie tussen hersenen en computers mogelijk maken. Maar nu is er een nieuwe speler op de markt: Synchron. Deze concurrent van Neuralink heeft als doel om Parkinson te behandelen met behulp van een hersenimplantaat. Een revolutionaire oplossing die veelbelovend lijkt!
Synchron is een bedrijf dat al jaren onderzoek doet naar de behandeling van neurologische aandoeningen, zoals Parkinson. Het verschil met Neuralink is dat Synchron zich puur richt op het behandelen van deze aandoening, terwijl Neuralink zich breder inzet voor het verbeteren van de menselijke cognitie. Dit maakt Synchron een geduchte concurrent op het gebied van hersenimplantaten.
Maar wat maakt de technologie van Synchron zo bijzonder? Het gaat om een implantaat dat direct op de motorische cortex, het deel van de hersenen dat verantwoordelijk is voor bewegingen, wordt geplaatst. Dit implantaat zorgt voor elektrische stimulatie van de hersenen, waardoor de ongewenste trillingen en bewegingen van Parkinson worden verminderd. Een baanbrekende ontdekking die de levens van Parkinsonpatiënten enorm kan verbeteren.
Daarnaast heeft Synchron ook nog eens een draadloos oplaadsysteem ontwikkeld voor het implantaat, wat ervoor zorgt dat patiënten niet meer geopereerd hoeven te worden voor het vervangen van de batterij. Dit vergroot niet alleen het comfort van de patiënt, maar vermindert ook de risico's van de operatie.
Hoewel Neuralink al veel bekendheid heeft gekregen, is Synchron zeker een geduchte concurrent. Ze hebben inmiddels al groen licht gekregen van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) om hun technologie te testen op menselijke vrijwilligers. Een belangrijke stap in het proces om hun behandeling beschikbaar te maken voor Parkinsonpatiënten over de hele wereld.
Het is duidelijk dat de ontwikkeling van hersenimplantaten een enorme impact kan hebben op de medische wereld en de levens van patiënten. De concurrentie tussen Neuralink en Synchron kan alleen maar zorgen voor meer innovatie en verbeteringen op dit gebied. Laten we hopen dat Synchron snel succesvol zal zijn in het behandelen van Parkinson en wie weet wat voor andere aandoeningen er in de toekomst nog kunnen worden aangepakt met behulp van deze technologie.
Bronnen: - https://www.bloomberg.com/news/articles/2024-05-10/neuralink-rival-synchron-aims-to-expand-to-treat-parkinson-s - https://synchronmed.com/ - https://www.fda.gov/medical-devices/recently-approved-devices/stentrode-brain-computer-interface-system-synchron
https://itinsights.nl/2024/05/10/revolutionaire-oplossing-voor-parkinson-ontdek-de-concurrent-van-neuralink/
https://itinsights.nl/wp-content/uploads/2024/05/IT_Insights_Image_BB33.png
submitted by itinsightsNL to ITInsightsNL [link] [comments]


http://activeproperty.pl/